L'article suivant a été ajouté à votre panier :
Valider ma commande Continuer mes achats
Accueil>SELOR ®>Selor Testen: Dossiertest

SELOR ®

Selor Testen: Dossiertest

Auteurs

Emmanuel HETRU

Éditeur

ORSEU

Langue

Nederlands

Pages

84 + 64

ISBN

978-2-918796-32-9

Date

08/07/2022

Poids

400 g

Dit boek is bedoeld voor al wie het Selor©-examen wil afleggen en zich zo goed mogelijk wil voorbereiden op de dossiertest.

De dossiertest simuleert op de computer een werksituatie rond dossierbeheer. De kandidaat moet vragen beantwoorden en daarbij rekening houden met de doelstellingen en de instructies die in de verschillende documenten beschreven staan. 

De dossiertest is een heel technische oefening die zich ergens situeert tussen het verbale redeneervermogen en de situationele beoordeling. Hij heeft tot doel twee algemene competenties te evalueren: enerzijds het verwerken van informatie en anderzijds het afhandelen van de taken. De grootste moeilijkheid schuilt in de complexiteit van de gegevens: de kandidaat moet versnipperde info analyseren en verbanden leggen tussen de informatie in de verschillende documenten en de juiste conclusies trekken.

Om te slagen voor deze test, moet de kandidaat aantonen dat hij goed kan analyseren en een goed synthetisch vermogen heeft. Hij moet in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen op basis van soms onvolledige informatie.

Het slagen voor de dossiertest is in de eerste plaats een kwestie van methodologie en oefening.

In dit werk vindt de kandidaat de benodigde handvaten om te slagen voor deze proef:

- een gedetailleerde methodologie geïllustreerd met voorbeelden,

- een volledige oefening,

- een gedetailleerde toelichting van de oplossing bij de oefening.

De voorgestelde oefening duurt 3 uur en bevat meerdere soorten vragen, zodat er voor elk type dossiertest voldoende oefenmogelijkheid is. De vragen zijn vergelijkbaar met de vragen die door Selorwerden gesteld in 2021.

35,17

+ -